Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Ραντεβού στις βρύσες! στις 21 Ιανουαρίου από την Ομάδα εθελοντών Ηρακλείου της Greenpeace

Τρεχούμενο, καθαρό νερό παντού

Ζούμε σε αφιλόξενες πόλεις γεμάτες τσιμέντο, χωρίς αρκετό πράσινο να μας προσφέρει σκιά, περάσαμε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ για μέρες, βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, γι' αυτό και θέλουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε για όλους πόσιμο νερό και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τις καλά κρυμμένες δημόσιες βρύσες και ιστορικές κρήνες του Ηρακλείου, διασκεδάζοντας. Σε διάστημα 2-3 ωρών, θα  χαρτογραφήσουμε τις βρύσες σε μικρές ομάδες με ρόλους. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ποιότητα του νερού της πόλης και μικρή γιορτή με σνακ και παιχνίδια στο πάρκο του Ευκαλύπτου (κομμένο μπεντένι).

Παρόμοιες δράσεις λαμβάνουν χώρα αυτό τον καιρό και στην υπόλοιπη χώρα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «ραντεβού στις βρύσες» της Greenpeace.

Ραντεβού στις βρύσες!

21 Γενάρη 10:00  στο Πάρκο Θεοτοκοπούλου (έξοδος προς Λιοντάρια)

C:\Users\haris.papagiannakis\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\logoArtboard+4+fdf.png

Ομάδα εθελοντών Ηρακλείου

Facebook event         ||Instagram

Instagram event


θα ήθελες να ενημερώνεσαι για τις προσεχείς δράσεις της ομάδας στο Ηράκλειο; Στείλε μας mail στο gpheraklionvols@gmail.com
 θα ήθελες να συμμετάσχεις στην ομάδα οργανωτικά; Κάνε αίτημα εθελοντή στη σελίδα της Greenpeace και θα σε καλέσουμε στην επόμενη εκπαίδευση

ΥΓ. Λαμβάνοντας υπόψιν της τη υπ’αρ. τη με αρ. πρωτ. 10906/29.9.23 βεβαίωση περί καταλληλότητας του νερού της ΔΕΥΑΗ, η εθελοντική μας ομάδα έχει ήδη καλέσει όλους τους υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν ότι θα προβούν στα απαραίτητα έργα για την επιδιόρθωση των δημοσίων βρυσών που έχουν πέσει σε αχρηστία, αλλά και την εγκατάσταση νέων, ώστε να μεγαλώσει και να ενισχυθεί το δίκτυο.