Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

"Πράσινο ξέπλυμα" πυρηνικών και αερίου: Βαφτίζουν το κρέας ψάρι όπως οι καλόγεροι το Μεσαίωνα!

Το κρέας ψάρι βαφτίζει η Κομισιόν για να εξυπηρετήσει ισχυρά οικονομικά και πολιτικά λόμπι, βαφτίζοντας «πράσινες» μορφές ενέργειας την πυρηνική ενέργεια και το ορυκτό αέριο. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα συνεχιστούν οι απαράδεκτες δημόσιες επιδοτήσεις αυτών των επικίνδυνων και ρυπογόνων μορφών ενέργειας αλλά και θα τους δοθεί η ευκαιρία να βάλουν χέρι και στα ευρωπαϊκά κονδύλια για την «Πράσινη Μετάβαση»!

Το «πράσινο ξέπλυμα» αυτών των δυο μορφών ενέργειας(πυρηνικής και ορυκτού αερίου), το «βάφτισμα τους ως «οικολογικών» μορφών ενέργειας, είναι σκανδαλώδης επιχείρηση διασπάθισης δημοσίων ευρωπαϊκών κονδυλίων για την υποστήριξη αυτών των μορφών ενέργειας και των ισχυρών λόμπι που τις προωθούν.

Πόσο «πράσινη» μπορεί να είναι η ραδιενέργεια; Πόσο «πράσινα» είναι τα ραδιενεργά απόβλητα που εκπέμπουν ραδιενέργεια για μερικούς αιώνες; Πόσο «πράσινο» είναι να εξαναγκάζεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν για πάντα τα σπίτια τους όπως έγινε στο Τσέρνομπιλ το 1986 και στη Φουκουσίμα το 2011; Πόσο «πράσινο» είναι το ορυκτό αέριο που αποτελείται κατά 85% από μεθάνιο, το δεύτερο σημαντικότερο από τα αέρια του θερμοκηπίου που η ανθρωπογενής αύξησή τους συμβάλλει στην Κλιματική Κρίση, όπως οι επιστήμονες και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνει στις επίσημες ιστοσελίδες και τα έγγραφά της;

Τελικά οι σύγχρονοι «καλόγεροι» (το ιερατείο των Βρυξελλών) με τα κοστούμια και τις γραβάτες αποδεικνύονται πολύ πιο επικίνδυνοι και αδίστακτοι σε σχέση με τους αντίστοιχούς τους του Μεσαίωνα. Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας, την υγεία μας, την επιβίωσή μας αλλά και την οικονομία κατασπαταλώντας δημόσια κονδύλια σε επιδοτήσεις σε ρυπογόνες κι επικίνδυνες μορφές ενέργειας όπως η πυρηνική και το ορυκτό αέριο.

Τι κι αν ο ήλιος μας γελά καθημερινά κι είναι ελεύθερος και δωρεάν και δε χρειάζεται να σκάβεις λαγούμια – ορυχεία για να χρησιμοποιείς την ενέργειά του; Το ιερατείο των Βρυξελλών, οι σύγχρονοι «καλόγεροι» με τα κοστούμια και τις γραβάτες είναι μαθημένοι να ζουν στα σκοτάδια από το νέφος των ορυκτών καυσίμων, εθισμένοι στην ατμοσφαιρική ρύπανση τόσο που η ραδιενέργεια τους φαίνεται ακίνδυνη!

Ελπιδοφόρα είναι η αντίδραση σε αυτά τα σχέδια της νέας γερμανικής κυβέρνησης, όπου συμμετέχουν Πράσινοι. Εκεί, μετά από παλιότερη συμφωνία που διαπραγματεύτηκαν οι Πράσινοι, έκλεισαν τρία πυρηνικά εργοστάσια το 2021 και το 2022 θα κλείσουν τα τελευταία 3 εργοστάσια. Αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα πυρηνικά και προωθεί το ορυκτό αέριο στην Ελλάδα.

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων