Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η παρουσίαση της «Πράσινης Πρότασης» διαχείρισης των απορριμμάτων της Κρήτης

Εκδήλωση παρουσίασης της «Πράσινης Πρότασης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» διοργανώνει το  Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ-ΤΑΚ, Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον μελετητή κ. Φίλιππο Κυρκίτσο, Δρ Περιβαλλοντολόγο και θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση. Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Κρήτης, τα Επιμελητήρια, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μελετητές και όλοι οι φορείς και οι πολίτες που έχουν ενδιαφέρον για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η «Πράσινη Πρόταση» που έχει παραδοθεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης, υπόψη της Ομάδας Εργασίας της Περιφέρειας για τα απορρίμματα, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στο δημόσιο διάλογο σχετικά με το εάν είναι βιώσιμη και ρεαλιστική μία «Πράσινη Διαχείριση Απορριμμάτων». Η νέα αυτή μελέτη έρχεται να συμπληρώσει τα κενά των μέχρι σήμερα προσεγγίσεων του ΠΕΣΔΑ Κρήτης και να καταθέσει πολλά νέα δεδομένα, που δεν έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Η «Πράσινη Πρόταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» είναι διαθέσιμη σε όλους σε ηλεκτρονική μορφή από το www.ecocrete.gr. Το Δίκτυο "ΟικοΚρήτη" προτείνει να υιοθετηθεί στο σύνολό της, ως η πλέον συμφέρουσα περιβαλλοντικά, οικονομικά και διαχειριστικά, τόσο για την υλοποίηση δράσεων για την ανάκτηση υλικών πριν την τελική επεξεργασία - διάθεση, όσο και την δημιουργία νέων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί μας.

Η Γραμματεία του Δικτύου ΟικοΚρήτη